fbpx

Eesti on üks ambitsioonika­maid Euroopa riike ühekordse plasti direktiivi ülevõtmises

Euroopa juhtivad keskkonnaorganisatsioonid avaldasid täna raporti ühekordse plasti direktiivi ülevõtmise olukorrast liikmesriikides. Eesti on seal välja toodud kui üks eesrindlikemaid.

Raport näitab, et vähesed riigid (nimelt Eesti, Prantsusmaa, Kreeka, Iirimaa, Sloveenia ja Rootsi) on näidanud tahet kasutada kogu ühekordse plasti direktiivi potentsiaali, et loobuda ühekorraplastist ja tõepoolest vältida plastreostuse teket. Enim saavutanud riigid on rakendanud meetmeid, mis lähevad direktiivi nõuetest kaugemale: nad on piiranud täiendavaid ühekordseid plasttooteid, edendanud korduskasutuslahendusi ja on kas juba kehtestanud või vastu võtmas kvantitatiivseid ühekorraplasti vähendamise sihtmäärasid ja/või korduskasutuse sihtmäärasid.

Vt ka lahendusi illustreerivat kaarti, sh korduskasutuslahendusi üle Euroopa. Sama kaardi põhjal on ka valminud raport neist näidetest riigiti.

Teeme Ära Sihtasutus kuulub Break Free From Plastic võrgustikku, kes koondab üle maailma organisatsioone, kelle huvikaitseline tegevus toetab plastireostuse vähendamist ning aitab juurutada säästlikke tootmis- ja tarbimismudeleid.

Liitu uudiskirjaga

Liitu meie kord kvartalis ilmuva ingliskeelse uudiskirjaga.